Boekenleeuw en boekenpauw voor boekenwurm !




Ook dit jaar werd de Boekenleeuw en de Boekenpauw weer uit de kast gehaald. Beide prijzen bekronen respectievelijk een Vlaamse jeugdauteur en een jeugdillustrator. De Boekenleeuw ging naar Michael De Cock voor zijn 'Veldslag om een hart'; de Boekenpauw naar illustratrice Ingrid Godon voor haar mooie tekeningen bij Toon Tellegens boekje : Ik denk.
In 'Veldslag om een hart', vertaalt auteur de Cock de legende rond de oorlog Van Troje naar kinderen toe. Volgens de jury is het boek dat de liefdesperikelen tussen Helena, Paris en Menelaos uit de doeken doet, een prachtig verhaal over liefde en verraad, over in principe de eerste echte vechtscheiding uit de geschiedenis, passioneel, intens en intrigerend.
Zeggen we er maar meteen bij dat dit boekje een onderdeel vormt van de kleine reeks 'Kleine Klassiekers'. Alle boeken uit de reeks behandelen een thema uit de oudheid.  Er ontbreekt er nog ééntje in maar die bestellen we meteen. Dus... heb je eenmaal de smaak te pakken dan kan je lekker verder lezen en sla je meteen een dubbelslag : een spannend verhaal lezen èn een beetje kennis over het verleden opdoen.