De oren van ons hoofd en het ei uit ons gat.




Vandaag 1 april... en nee het is geen vis, start de bib haar langverwachte en maanden geleden voorbereide promotiecampagne Delphi. Voortaan gaan we als organisatie door het leven als een vraaggestuurde bibliotheek.



Als bibliotheekmedewerkers zien wij het als een uitdaging de Izegemnaar ervan te overtuigen dat hij/zij met elke vraag in de bibliotheek terecht kan.
Niet dat we stoppen met aankopen en uitlenen van boeken en tutti quanti, niet dat we vroeger geen vragen moesten beantwoorden; neen maar... voortaan doen we dat volgens het Delphi-boekje, dat wil zeggen : gestructureerd en geformaliseerd. Daarvoor zetten we een heuse door de provincie ondersteunde promotiecampagne op en dito door de provincie ondersteunde werkmiddelen in, zoals een website, een andere onthaalfunctie en een state-of-the-art vraagbehandeling.

We staan  klaar om te luisteren en samen met jullie op zoek te gaan naar de plaats waar het antwoord op jouw vraag te vinden is. Dat kan een boek zijn, een website, maar ook een stedelijke dienst, een organisatie of een plaatselijke vereniging.
 Je zal voortaan niet naast de grote banners in het straatbeeld kunnen kijken. De affiches, de bibliotheektassen, de verjaardagskalenders, de bladwijzers, de place-mats... zullen maar één doel voor ogen hebben : jullie laten weten dat we één groot luisterend oor geworden zijn dat al jullie vragen capteert. En dat is nog maar het begin. In de loop van het jaar gaan we talrijke acties verbinden aan ons nieuw imago. Hou ons dus goed in de gaten !
Nieuw is ook dat vanaf nu de vragen ook online kunnen worden gesteld. Hiervoor kan het publiek naar ons catalogusportaal surfen of naar de Steljevraagaandebib-website. Zo wordt elke vraag automatisch geregistreerd en opgevolgd.
 Een antwoord vinden zal misschien makkelijk zijn of eerder moeilijk. We gaan in ieder geval ons best doen. Spread the news !