Lees je favoriete krant voortaan ook digitaal !


De krant of een tijdschrift digitaal lezen, dat kan nu in de bibliotheek. Dankzij Gopress, een digitale databank van Belgische kranten en tijdschriften, wordt een nieuwe manier van lezen aangeboden: lees je krant op een tablet.

Iedereen die wil, kan dat in de leeszaal van de bibliotheek komen uitproberen. De tablet staat centraal en is voor iedereen toegankelijk. Het is de tweede iPad in de bibliotheek: sinds kort staat er al een in de cd-afdeling, waarop uitsluitend de catalogus te raadplegen is. In de bibliotheek zijn er twee verschillende formules mogelijk: het Gopress krantenarchief en de Gopress krantenkiosk. Via de kiosk op de iPad zijn heel wat kranten en tijdschriften beschikbaar, waaronder ook alle verschillende regionale exemplaren van Vlaamse kranten

Twee formules Gopress

Wie een werk moet maken voor school, zijn kennis wil bijschaven of gewoon geïnteresseerd is in actualiteit, kan het archief raadplegen. Krantenartikels verschijnen met een vertraging van twee publicatiedagen. Het krantenarchief is doorzoekbaar in de bibliotheek, op de verschillende computers. Wie lid is van de bibliotheek, kan het archief ook thuis raadplegen. Die biedt, naast het krantenarchief, ook de meest courante kranten en tijdschriften van de laatste week aan. Deze publicaties kunnen enkel binnen de muren van de bibliotheek gelezen worden. Via draadloos internet (wifi) kan iedereen met een eigen laptop, smartphone of tablet ook de kiosk raadplegen. Het is deze krantenkiosk die te raadplegen is op de iPad in de leeszaal. Indien een krant niet beschikbaar is, is de digitale versie nu de oplossing.

Wie meer informatie wil over Gopress of de tablets eens wil uitproberen, kan terecht aan de infobalie in de bibliotheek.