Onze reistip!

 

 Wist je dat de e-boekencloud niet enkel romans bevat maar ook non-fictie? En dat bij die non-fictie ruim 200 reisboeken ondergebracht zijn? Handig toch, want die wolk reist overal met je mee. 

Nog even in herinnering brengen: de e-cloud is een service via de bib om e-boeken mits een inschrijving in de bib tijdelijk op je eigen toestel te plaatsen.

De reisboeken zijn weliswaar in het Engels, maar voor globetrotters is dit meestal geen probleem. Trouwens veel van het recente aanbod aan papieren reisgidsen is tegenwoordig, wegens kostenoverweging van de uitgeverijen, vaak al niet meer in het Nederlands te verkrijgen. Net zoals het feit dat het met de dvd-video dezelfde kant dreigt op te gaan. Bij weinig dvd's wordt nog de moeite genomen om Nederlandstalige ondertiteling te voorzien. Dat is een trend die we uiteraard betreuren. Het betekent evenwel niet dat we niet op tijd en stond onze collectie papieren reisgidsen actualiseren. Echter  iets recents in het Nederlands op de kop tikken is niet meer evident.

 Hoe je die e-boek/reisgids weer op de tablet, smartphone of e-reader tovert, kan je hier nog eens nalezen. Van hieruit wensen we iedereen alvast een goede en veilige reis toe.