Kunnen rivierkreeften zingen?



Deze week staat Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens opnieuw in de Bestseller 60-lijst, op nummer 4!
Dit prachtige boek, dat eigenlijk al dateert van 2018 maar door de verfilming gelukkig weer boven water is gekomen, is een ode aan de natuur, en tegelijk een impressionant coming-of-age verhaal vol mysterie. 

Delia Owens schreef eerder al over haar leven als wildlife biologe in Afrika en maakte documentaires voor National Geographic. Daar waar de rivierkreeften zingen

was haar romandebuut. In de VS zijn inmiddels meer dan 6 miljoen exemplaren verkocht en staat het boek al drie jaar in de bestsellerlijst van de New York Times. De vertaalrechten zijn aan 49 landen verkocht.

 'Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddelijk op Kya.' 

Het is een schitterend boek dat we niet meteen opzij konden leggen en dat wil wat zeggen. Ook de vertaling is opperbest. Het boek is dan ook reeds 34 keer bij ons uitgeleend en dat cijfer zal ongetwijfeld nog wat verhogen. Momenteel is het uitgeleend en opnieuw in reservatie, maar op de e-cloud is er nog ééntje beschikbaar voor download.

 Iets om achter de hand te houden tijdens de kerstdagen? Ja, dat raden we alvast van harte aan.