De crisis te lijf.



 Ja, het zijn weer tijden om op de kleintjes te letten. Hogere inflatie, tegenvallende beleggingen, voedselprijzen die maar blijven stijgen, energieprijzen die de pan uit swingen. Het leven is in een paar jaar tijd ongelooflijk duurder geworden. Zelfs de middenklasse dreigt in de gevarenzone terecht te komen. Op media allerhande wordt de ene tip na de andere verstrekt over hoe je de crisis te lijf kan gaan, van zogezegde elektrische wondervuurtjes tot trucjes met aluminiumfolie. Het ene al bruikbaarder dan het andere. 

Ook wij doen natuurlijk onze duit in het zakje. Wie de term 'besparen' in de zoekbalk van de catalogus intikt, krijgt al heel wat info, zowel in boekvorm als als artikel bij krantenarchief. Tips van de zaak? De trilogie: Investeren in de eerste helft, in de tweede helft en in de derde helft van je leven van Van Droogenbroeck en Pironet, daar kan je alvast mee starten. Dan vervolgen we met Je geld en je leven van Johan Halsberghe, om aansluitend over te gaan op Bespaar op energie met meer dan 300 tips hoe je in deze onzekere tijden energie kan besparen. Eindigen doen we met  Crisis, wat te doen? Van rood naar groen van de Nederlandse Marieke Henselmans.

Ja, van besparen kunnen we van de Nederlanders altijd wat bijleren.😊 Duik ook eens in ons ruime krantenarchief op zoek naar tips om te besparen. Voor je 't weet is deze crisis hopelijk zo weer voorbij en kunnen we de tips verder gebruiken om de klimaatcrisis te lijf te gaan.