E-boeken van je bib.

 

 


Hiep, hiep, hoera! Op 17 september blies de e-boekendienst twee kaarsjes uit. Maar liefst 217 bibliotheken in Vlaanderen en Brussel gebruiken het e-boekenplatform cloudLibrary inmiddels om e-boeken aan hun leners aan te bieden. Hoe evolueerde deze dienst het voorbije jaar?

 

Enkele cijfers op een rij

  • Met een collectie van ruim 13.500 titels en 56.000 unieke gebruikers is de e-boekendienst twee jaar na de lancering goed uit de startblokken geschoten.
  • De collectie groeide het afgelopen jaar met 35% of ruim 3.500 titels en het aantal gebruikers steeg met maar liefst 40%.
  • Tien extra bibliotheken tekenden in om e-boeken aan te bieden.
  • In totaal werden reeds 760.000 e-boeken uitgeleend.
  • Vooral tijdens de zomer bewezen e-boeken hun dienst. Juli was een topmaand: ruim 13.500 leners trotseerden de zomerse hitte met een e-boek.
gebruikers per maand

Collectie

De collectie bevat meer dan 13.000 Nederlandstalige en Engelstalige e-boeken voor volwassenen. Daar werden het afgelopen jaar ook Oekraïense, Russische en Spaanse titels aan toegevoegd. Men onderzoekt of de collectie nog uitgebreid kan worden met andere courante talen, zoals Frans, Duits, Arabisch of Turks, maar ook met kleinere talen, zoals Bulgaars of Pools.

Hieronder vind je de populairste titels van het afgelopen jaar:

 Interesse in meer? Kijk dan op onze website bij E-boeken lezen via de cloud.