Verborgen parels'Verborgen Parels’, dat wordt het centrale thema van de  Vlaamse bibliotheekcampagne. Ze vertrekt vanuit de deskundigheid van de bibliotheekprofessional en wordt verbonden met de passie van de lezer. De bibliotheekprofessionals gingen in juni samen op zoek naar titels die ondergesneeuwd raakten in de veelheid van publicaties, maar die zoveel beter hadden verdiend. Onder het motto ‘verborgen parels’ werden uiteindelijk  25 Nederlandstalige titels uit de 21ste eeuw tegen het licht gehouden die anders onterecht in het duister bleven.
 Van 1-18 oktober kunnen jullie stemmen op de TOP 25 op www.verborgenparels.be (vanaf 1 oktober). Voor alle duidelijkheid : jullie hoeven het boek NIET te hebben gelezen om te stemmen. Een Best of verschijnt vanaf eind oktober in een gratis en tijdelijke Verborgen parels-app (dus enkel voor tablets en niet voor e-readers), gedurende 3 maanden.
Op het webplatform kan je meer ontdekken rond de 25 parels, mee stemmen, comments delen en parels aanraden. De meeste boeken van de 25 kan je in onze bib vinden. Ook als je inlichtingen wenst, contacteer ons gerust.
De wedstrijd bieden we in de digitale marge aan omdat we met Autoloos Gordelen en het Boekenfeest dat er aan komt vanaf 10 oktober al onze handen  meer dan vol hadden en hebben. Niettemin een mooi initiatief die we een warm hart toedragen en wie van onze leners de ervaring wil hebben om een literaire klepper op een tablet te lezen gratis en voor niks krijgt hierbij een mooie kans. Misschien kan je die app gewoon installeren op de I-pad die je wint ? Succes !!