Mag ik nog een luisterboek ?


Op een klas van 20 leerlingen heeft gemiddeld één kind één of andere leerstoornis. Veel voorkomend hierbij is de problematiek rond dyslexie, met een ernstige rem op het ganse leer-en leesproces als gevolg. Dyslexie valt niet te genezen. Het enige wat er kan gebeuren is remediërend werken. Daar staan verschillende zorgcentra en tools voor klaar. De bib heeft veel van die ondersteunende tools, zoals de daisy-speler met daisyboeken en luisterboeken in de kast staan. Daarnaast kan er desgewenst nog altijd teruggegrepen worden naar de  reeks : makkelijke boeken. 
Onlangs startte Luisterpunt, onder meer in samenwerking met de Vlaamse overheid een campagne rond dyslexie, waarin ze de uitroep : ik haat lezen ! wilde ombuigen naar het positievere : mag ik nog een boek ?. De campagne stond bol van allerlei activiteiten die jongeren met dyslexieproblemen opnieuw leesplezier wilden bijbrengen. Daar was onder meer ook een wedstrijd bij, waarbij jonge betrokkenen hun boodschap kwijt konden. Het winnende filmpje van Tanar Reyskens is zeker het bekijken waard.
Wil je aan de slag rond dyslexie, hetzij individueel hetzij professioneel (?), dan is de bib voor jou zeker een geschikte partner.