Uren zoek maken met Bieblo?


 

 

Voor kinderen is het vaak moeilijk om een boek te vinden in de rekken dat ze graag willen lezen: al die keuze! De bib helpt deze jonge lezers een handje. Met Bieblo vinden 6- tot 11-jarigen spelenderwijs boeken die aansluiten bij hun interesses.

Kinderen vertellen Bieblo hun leeftijd. Daarna zien ze afbeeldingen die thema’s uitbeelden, zoals fantasie, dieren, noem maar op. Swipen ze rechts, dan is het hun ding, swipen ze links, dan niet. Op het einde krijgen ze een digitale etalage met 8 covers en informatie over waar ze het boek kunnen vinden in de bib. Deze boekentips zijn op dat moment beschikbaar in de bib en sluiten aan bij hun interesses en leeftijd. Staat er geen enkel boek tussen dat ze willen lezen? Dan doet Bieblo gewoon een nieuw voorstel, totdat ze vinden wat ze zoeken.

Voor kinderen is het een voordeel dat ze al na enkele kliks (of na wat swipen) meteen resultaat zien. Binnen de minuut hebben ze enkele goede boekentips te pakken. Bieblo is een fijne ondersteuning voor kinderen, ouders en leerkrachten in de zoektocht naar een geschikt boek. Je vindt meer info en de link naar Bieblo onder het tabblad bij onze site.  

Nu het weer een beetje erg tegen zit, kan je ook uren zoek maken met het leuke creatieve materiaal dat Bieblo voor jou in petto heeft. Je vindt er van alles wat, van prenten om in te kleuren tot woordzoekers en vlagjes die je kan maken. Eens iets anders dan kleurplaten.nl. Klik gerust op deze link en het knutselen kan beginnen.