Een digitaal doodlopend straatje ?




Misschien hebben sommigen onder onze meest aandachtige gebruikers het al bemerkt en misschien al uitgeprobeerd ( ?! ). We hebben het over de mogelijkheid om in het zoekscherm van onze catalogus net onder de titel bibliotheek Izegem nu ook i.p.v. catalogus de optie krantenarchief te kiezen.

Geef je daar bijvoorbeeld Izegem in, dan krijg je inderdaad een aantal krantenartikels voorgeschoteld. Klik je op het artikel dan komt een nieuw schermpje je een aantal gegevens vragen. Uiteindelijk wordt je, hoe je ook inlogt (facebook ?), om een code gevraagd die je via een ticket kan afhalen in de bibliotheek. Het lijkt wel een digitaal doodlopend straatje èn dat is het inderdaad voorlopig.
Maar...het is een voorbode van wat komen gaat. Noem het voor ons part maar een smaakmaker. In de zeer nabije toekomst zal je het krantenarchief, laat ons zeggen : de kranten en bepaalde tijdschriften van 7 dagen geleden en langer, thuis kunen lezen in volledige tekst vanuit onze catalogus. Inloggen zal dan gebeuren via een 'Mijn bibliotheekprofiel', waarbij de bibpas centraal zal staan. Gopress komt in de plaats van Mediargus, die je nu al kan raadplegen in de bib en via de bib in bepaalde Izegemse scholen. Een kioskversie waarbij je ook de krant van vandaag kan lezen komt er ook aan, voorlopig enkel in de bib.

Het klinkt misschien wat complex, maar we zullen het je ten gepaste tijde eenvoudig maken. Onthou dat de optie voorlopig niet werkt. Wij als bib hebben namelijk gekozen om niet te werken met de ticketing. We gaan voor een volledig plaatje met alle comfort voor onze gebruikers. We informeren je bijtijds wanneer dat plaatje eraan komt ! Voorlopig wordt dat volledige plaatje enkel in de bibliotheek aangeboden of in de scholen die met ons in zee zijn gegaan.