Voor als het weer wat kouder wordt.


De kwaltiteitsseries blijven de dvd trouw. Als bib nemen we dit graag in dank af. Uiteraard kunnen we niet anders dan een selectie uit het aanbod maken. Laat ons zeggen dat we voor het beste gaan. Een greep uit de laatste nieuwe lichting : Heartland, One Tree hill (alle seizoenen), The spriral, The adventures of Merlin ... Wie het allemaal van nabij wil volgen moet maar eens de tag : Nieuwe titels in de catalogus proberen. Twee reeksen in dit aanbod geven we een extra stip. Onze top 2, met andere woorden :


 
HOMELAND (serie1)
 
 
Een Amerikaanse marinier komt thuis na 8 jaar Irak, waar hij voor  een flink stuk gevangene van Al Qaida was.Wie is Nicholas Brody, de teruggekeerde sergeant : een held of een spion voor de tegenpartij ? Er ontspint zich een psychologisch kat en muisspel waarbij overheid, gezin en individualiteiten in vraag gesteld worden. Superspannend en goed geacteerd.
 
 
 
UNSERE VATER, UNSERE MUTTER
 
 
 
Een heel mooie ZDF realisatie die de Tweede Wereldoorlog opnieuw tot aan de voordeur brengt. Sublieme mini-serie die laat zien hoe de Duitsers dagdagelijks met de oorlog omgingen. Hoe door oorlog fanatisme en fatalisme voortdurend door elkaar lopen. Een verhaal van ontmenselijking en verscheuring van relaties. Het filmisch relaas grijpt bij de keel vanaf de eerste tot de laatse minuut. Heimat, maar dan geconcentreerder en nog meer confronterend !
 
En dit voor 1.25 euro. Nergens goedkoper ??!!