Zoals een Perzisch gezegde...




Gisterenavond kreeg De Leest, een klepper uit de Nederlandse literatuur over de vloer. Op uitnodiging van het samenwerkingsplatform : Davidsfonds, VSVK, Noord-Zuidraad, Stadsbestuur Izegem, RIT en de bibliotheek, kwan niemand minder dan de Perzisch-Nederlandse auteur Kader Abdolah een lezing geven. Voor een schouwburgzaal die voor ruim drie vierden was gevuld met een aandachtig publiek, bracht de auteur een lezing vol dromen, verhalen en reminiscenties. Door zijn inbreng, die het midden hield tussen declamatie en een vleugje stand-up comedy, wist de Nederlander de aandacht gedurende zijn hele optreden vast te houden. Ook het vragen’half’-uurtje en de signeersessie konden op veel belangstelling rekenen.

Ter plaatse bood de bib een keuzelijst aan met informatie en boeken over Abdolah. Die kunt u trouwens eenvoudig downloaden op onze Scribdpagina of afhalen aan de balie.
Wie de lezing gemist heeft, kan Kader Abdolah in West-Vlaanderen nog aan het werk zien in Diksmuide (20 oktober 20.00 in de bib) en Zonnebeke. (21 okotber 20.00 in de bib) .