Reizen om te lezen


De reismicrobe heeft- zo te zien- al weer veel slachtoffers gemaakt. Om de pijn enigszins draaglijk te houden heeft de bib weer massaal geïnvesteerd in een karrenvracht aan splinternieuwe reisgidsen. Er is van alles wat : van tipgevers met hapsnap-info die perfect in de achterzak passen, tot Nederlandstalige en Engelstalige reisgidsen met bagage die tot de ziel van een land of cultuur kunnen doordringen. Of je nu de verste oorden opzoekt of het liever dicht-bij-huis houdt, er is voor elk wat wils. Niets trouwens gaat boven een dvd over de uitgekozen bestemming ; kwestie van al wat voorpret te beleven.
Ben je er nog niet helemaal uit, dan kunnen we je een keur aan tijdschriften (met o.m. Grande) aanbieden die de keuzestress wat kunnen temperen.
Voor wie zweert bij de smartphone kunnen we een paar sites voorstellen die reistips en ervaringen bundelen zoals Fourwhere, IgoUgo, virtualtourist en tripadvisor. Tourist traps horen vanaf nu tot het verleden.
Ben je een verstokte huismus of ben je niet zo voor oorden die nog weinig aan de verbeelding overlaten, duik dan in je eigen verbeelding met een steengoed boek. Of ga op kolderieke reis naar fictieve landen als Molvanië en Spokanië. Want ook daarover hebben wij de gepaste reisgids. Plaatsvervangende humor inbegrepen !!