Wedden dat ?




Meer dan 2.000 jongeren uit het beroeps- en technisch onderwijs schreven zich in voor De Weddenschap, een project van Stichting Lezen. De Stichting wilde met deze actie jongeren een positieve leeservaring bezorgen én hen over de streep trekken om in de toekomst vaker een boek te lezen. Presentatrice An Lemmens, zanger Brahim en actrice Hilde De Baerdemaeker daagden hen uit om drie boeken te lezen op zes maanden tijd.
Bijna 1.000 jongeren slaagden ook in die weddenschap, waaronder de leerlingen van het PTS in Mechelen. Zij wonnen de hoofdprijs en krijgen Brahim op bezoek in de klas! Ook de winnaars van de andere prijzen - boekenpakketten, verfilmde boeken met dvd, Go-passen (met dank aan nmbs) en sms-herlaadkaarten - zijn bekend. Zij vonden een mailtje in hun inbox. Eén van die gelukkigen was Siebe Wittouck van het IzegemseVTI. Hij won een boekenpakket voor zijn persoonlijke deelname. Proficiat Siebe !
Aan alle overige deelnemers die zich via onze bib lieten warm maken voor het project en aan Hans Masschelein, stimulator en coördinator op locatie, een welgemeend merci voor de inzet.