'Uiteindelijk is dat het doel: dát je het doet en ervan kunt genieten.'

 

 


 Het is nog niet zo lang geleden dat we overstelpt werden met leeslijstjes allerhande: boeken om cadeau te doen en boeken om te lezen in 2024. Allemaal goed en wel, maar de tijd om al dat fraais te lezen tussen al die drukke bezigheden en digitale afleiders? Dàt is een ander paar mouwen. 

Best dat we van sommige ervaringsdeskundigen tips krijgen om een goed voornemen in de praktijk om te zetten, zoals onlangs van Else Boer in haar leuke artikel in de Standaard: Als je meer wil lezen (maar er niet toe komt...). Nu, die 55 boeken die zij in 2023 heeft uitgelezen zal voor velen wel een beetje te hoog gegrepen zijn. Toch maar opletten dat er geen competitiestrees bij komt kijken ook hé.

Net als Else zijn we ervan overtuigd dat lezen een positief effect op de leervaardigheid heeft en een stress-burner kan zijn. Lezen als eilandje waar je je op kan terugtrekken in deze oceaan van druk, druk, druk..., daar vinden we wel steeds meer waarheid in zitten. 

Wie een stok achter de deur zoekt om zijn of haar voornemen toch wat langer dan een paar maand te laten duren, kan terecht bij de Hebban Reading Challenge. Voor wie Hebban nog niet kent: Hebban is een Nederlandstalige sociale netwerksite voor boekenliefhebbers. Leden geven er aan welke boeken ze gelezen hebben, recenseren boeken en kwoteren ze. 

Voor de 9de keer start Hebban een challenge op om boeken te registreren, te lezen en erover te praten in de community. Fan van Goodreads? Daar kan het uiteraard ook. Het hoeven er natuurlijk geen 55 of meer te zijn en ook geen 20 van elk 750 pagina's. Het belangrijkste is om het goede voornemen in daden om te zetten en uiteraard al de boeken die je wil lezen bij ons te komen halen. Hoe meer jullie lezen, hoe hoger onze uitleencijfers nietwaar?😁😉 Hoe noemen ze dat ook weer? Win-win?