Het spannende beroep van boekhandelaar.

 

 

Het is opmerkelijk hoeveel boeken er de laatste tijd verschijnen over... boeken en het boekenvak. Zou het een hype zijn?  Zou het met 'De boekendief' van Markus Zusak begonnen zijn? Best mogelijk. Het succes van dit boek, voor het eerst verschenen in 2005, over de avonturen van Liesel in het Derde Rijk, zou wel eens de kraan hebben geopend voor de toevloed van boeken over boeken. 

Wat is er in tussentijd al niet verschenen rond die papieren verbeeldingsmachine? De boekbinder, de boekenfluisteraar, de boekenapotheek aan de Seine, de verborgen bibliotheek van Warschau,  het boek der deuren... en ga zomaar verder. 

Ook het beroep van boekhandelaar is zo te zien niet te versmaden en zijn boekwinkel een oord vol verborgen geheimen: De laatste boekhandel van Londen, de boekwinkel voor gebroken harten, het boekwinkeltje in de vuurtoren, de boekverkoopster van Parijs, de verborgen boekwinkel, de boekwinkel vol liefde, Mijn boekhandel in Caïro, de boekhandel van Algiers...van Kaboel...van Teheran, het geheim van Penumbra's boekwinkel, de boekhandelaar van Florence, gekke dingen die klanten in boekwinkels zeggen, de verkoopster van Parijs, de verzamelde werken van A.J.Fikry, boekhandelaar, het boekwinkelcomplot èn de toppers: Dagboek van een boekverkoper van Shaun Bythell en het mooie De boekhandel in de bergen van Alba Donati. 

Geef toe, hebben we overdreven? Nu nog een mooi en spannend boek over de bibliotheek van Izegem? 😇