Er was eens...

 

Vertelstandje in de bib

 

Ja, het is weer voorleesweek. Elk jaar rond deze tijd van het jaar, wanneer het vroeg donker wordt en de winterse sfeer weer bezit neemt van huis en haard, is er weer volop aandacht voor wat in één van de vorige edities 'het leukste uurtje van de dag' werd genoemd. En dat is ook nodig, want lezen en leesvaardigheid gaat er jaar op jaar op achteruit. Al geruime tijd trekken instanties, die zich bezighouden met het leesgedrag van onze jongeren, aan de alarmbel. 

Door al dat digitale geweld is het befaamde hoekje met het boekje steeds minder in trek. Dat is jammer, want lezen is veel meer dan letters van een papier aflezen. Het is een manier van in het leven staan, van herkennen, nuanceren, begrip tonen, attitude en karakter vormen en nog veel meer. Het gezegde met die paplepel kan ook bij het lezen worden bovengehaald. 

Niets beter dan een intiem vertelmomentje, net voor het slapengaan, met pa en ma, samen rond een spannend en mooi boek, om de smaak van het lezen te pakken te krijgen en de gezellige band tussen elkaar nog meer aan te halen. Beter nog dan virtueel voorgelezen worden door een professional of door een gestreamde vertel-hetzelver. En als het gaat om inspiratie, dan kan je uiteraard bij ons terecht, want aan inspiratie in boekvorm hebben we geen gebrek. Prachtige en meeslepende vertelboeken hebben we in het rek staan, die niet liever zouden hebben dan gelezen en herlezen te worden. We hebben alvast een selectie gemaakt. Ook in deze onvoorstelbare en duistere tijden kan een goed boek wonderen doen. En waarom ook niet eens stof afblazen van een oud sprookje?  


Een 'uitgelezen' moment ook om nog eens reclame te maken voor het boekstartpakket, dat je van ons en van  het consultatiebureau van Kind en Gezin cadeau krijgt na de geboorte van je kindje. Weet ons te vinden!