Gopress helpt bij lesvoorbereidingen en nog veel meer...Hebben leerkrachten nood aan digitale kranten en tijdschriften tijdens hun lessen of bij het voorbereiden ervan?  Vanuit deze vraag organiseerden Cultuurconnect en de stuurgroep Collectie onlangs een reeks diepte-interviews en een bevraging, die massaal ingevuld werd. Het doelpubliek: leerkrachten lager en middelbaar onderwijs. In totaal namen 315 leerkrachten deel aan de bevraging, waaronder 25% leerkrachten lagere school, 65% leerkrachten middelbaar onderwijs en 10% leerkrachten volwassenenonderwijs.En wat blijkt?

Ruim 80% van de leerkrachten geeft aan tijdschriften te gebruiken tijdens de lesvoorbereiding en/of tijdens hun lessen.

Om artikels te zoeken maken de meeste leerkrachten gebruik van de afzonderlijke krantenwebsites of websites van de tijdschriften, waarop ze vervolgens een dagabonnement nemen of gebruik maken van het abonnement van de school.
Meteen valt op dat de meest gevraagde titels volledig in het huidige aanbod  van Gopress zitten maar slechts 25% van de leerkrachten gebruikt het digitale krantenarchief van Gopress via het 'Mijn Bibliotheek'-account! En dat is jammer want via dit account kan je onbeperkt de kranten en tijdschriften consulteren tot twee dagen terug en dit allemaal gratis via de webcatalogus van de bib. Ben je dus leekracht en  lid van één of andere bib, maak dan zeker een profiel aan op ‘MIJN BIBLIOTHEEK’ en je krijgt meteen een zee van informatie, waarin je kan duiken om lesvoorbereidingen te maken. Nog geen lid ? Dan kan je bij ons voor 5 euro terecht voor een gans jaar gratis boeken, cd’s, dvd’s, speelgoed en …DUS OOK een schatkamer aan informatie aan huis via ‘Mijn Bibliotheek/gopress-krantenarchief'.En beste leraar, ook voor jouw leerlingen kan dit digitaal archief  een enorme verrijking zijn! Men zegge het voort!