Altijd anders

Altijd anders

Verwendag 2016.De verwendag, editie 2016, zit er weer op. De vroege vogels op zaterdagmorgen werden getrakteerd op pannenkoek met koffie. Al vlug geurde de ganse bibliotheek van de kelder tot de zolder naar een onversneden pannenkoekengeur. De bib stroomde vol. Traditioneel is de zaterdagvoormiddag het drukst, maar de verwendag deed daar nog een schepje bovenop. Klanten en nieuwsgierigen werden dan ook vergast op doorlopend pannenkoeken, koffie en  live-muziek. De kinderen konden hun teken-en schildertalenten  uitleven bij Christoon.
In de namiddag, onder een inmiddels stralend zonnetje,  toonde het Izegems Life-Danscenter aan Ish Ait Hamou dat ze massa's danstalent in huis hebben. Intussen zorgde het Wonderling verteltheater voor een prachtig verhaaltje in de Plantijnzaal en kon je in aanraking komen met vreemde boekcreaturen. Tegen 16u aan  maakte een plaatselijke jeugdbeweging de laatste pannenkoeken soldaat.
Wie er niet bij kon zijn moet niet lang treuren want deze week staat nog bol van activiteiten in het kader van het boekenfeest. ( zie de agenda). Wie graag zwelgt in nostalgie raden we intussen nog eens de mooie tentoonstelling: "Spelen van 1900 tot nu', aan die je gratis kunt bezoeken in de Plantijnzaal.