Altijd anders

Altijd anders

Boekenfeest editie 2016.
 

Van 4 tot 21 oktober wordt in samenwerking met tal van verenigingen en diensten om en rond de bib een brede waaier van activiteiten georganiseerd. Op de verwendag 8 oktober hebben we dit :  een stand van de lzegemse auteurs, een verteltheater, muziek van “3 For Tea”, een pannenkoekenstand en een cartoonstudio voor de kinderen. In de Standaard Boekhandel komt Bat Pat op bezoek en er is een signeersessie door schrijver-danser lsh Ait Hamou. De link tussen beide locaties wordt verzorgd door toneelgroep Pat Paniek en Life Danscenter.
Tijdens de verwendag kan ook een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling “Spelen van 1900 tot nu", een tentoonstelling die tot eind oktober in de bibliotheek staat.


Het Boekenfeest is doorspekt met gespreksavonden. Op 4 oktober is er een prikkelende avond over filosoferen met kinderen en op 12 oktober komt Zaki naar lzegem om naar aanleiding van zijn boek te praten over ondeugend ouder worden. Ook dichter—performer Rick de Leeuw zakt af naar de pekkersstad voor een luchtige poëzieavond. Jessie De Caluwé stelt op 21 oktober haar boek “Leve de burn-out” voor en filosofe Tinneke Beeckman spreekt over de teloorgang van de verlichtingsidealen.

Ook kunst komt aan bod met een lezing door kunsthistoricus Freddy Vandecappelle over “Kunst in Vlaanderen na 1980”. 
Op 12 oktober is er een herdenkingsconcert waarbij Herman Roelstraete in de kijker gezet wordt.
 Met “A ciel ouvert" wordt een documentaire film over kinderen met psychische en sociale moeilijkheden aan het programma toegevoegd.

Voor elk wat wils dus. Voor een gedetailleerde overzichtspagina kan je op onze site terecht. Hou ook onze Fb-pagina, site en blog in de gaten voor updates, details,  leuke foto's en weetjes... Bepaalde activiteiten boek je makkelijk via de Webshop.