Mijn lijstjes !
Goed nieuws voor wie regelmatig gebruik maakt van het 'Mijn bibliotheekprofiel'. Nog even ter herinnering: 'Mijn bibliotheekprofiel' is een persoonlijk profiel dat je aanmaakt om via de webcatalogus o.m. te verlengen en te reserveren, je uitleenhistoriek te raadplegen of het krantenarchief in Gopress te doorzoeken. Wie er fan van is of het al heeft aangemaakt en het nu en dan eens gebruikt, zal weten waarover we het hebben. Wie de boot nog afgehouden heeft, kan de link bovenaan ons portaal vinden. Even proberen en... mocht het niet lukken, belletje geven of gewoon eens langskomen. We assisteren graag.
Ja, maar wat is dat goede nieuws dan ? Wel, er is namelijk een nieuwe functionaliteit aan het profiel toegevoegd. Voortaan kan je via 'Mijn lijsten' persoonlijke keuzelijsten maken uit de catalogus, deze opslaan, afprinten en zelfs delen met vrienden. Wie je het lijstje hebt gedeeld, behoeft zelfs geen account te hebben op 'Mijn Bibliotheek'. Je kan sorteren, raten, onderverdelen in gelezen/te lezen. In plaats van een krabbeltje kan je van thuis uit dus zo'n lijstje uitprinten en hoef je in de bib niet meer te gaan zoeken op de catalogus. Of nog handiger, download de lijst gewoon op je smartphone en bezoek de bib via het principe 'collect and go'.
 Stel je bent verslingerd op romantische boeken. Tik bv. romantische boeken in de zoekbalk, zet ze op je lijstje en haal ze vervolgens bij ons uit het rek. Probeer het zeker even uit en geraak je er niet uit, spring gewoon eens binnen en we zetten je op weg.
De doe-het-zelver, kan aan de slag met deze handleiding. Deze slaat wel op de Vlaamse centrale catalogus, maar het principe is hetzelfde. Veel plezier alvast !