De vreemdelingenkwestie uitgelicht !


Afgelopen maanden stonden de media bol van nieuwsberichten rond de vreemdelingencrisis. Ook nu nog staan er dagelijks berichten in de kranten over de schrijnende situatie aan de buitengrenzen van de Balkanstaten. Vreemdelingen opvangen 'en masse' stelt de logistieke capaciteiten van Europa op de proef. Zal de stroom de volgende jaren een constante worden ?
Tal van vragen rijzen op waarop artikels in kranten en tijdschriften een vlug antwoord proberen te formuleren. Boeken en reportages proberen de problematiek te doorgronden. Onze collectievorming tracht in de mate van het mogelijke gelijke tred te houden met de ontwikkelingen in  de vreemdelingenkwestie. Sommige boeken en dvd's gaan dieper in op de  penibele situatie in de thuislanden en de gevaarlijke en moeilijke tocht tussen het thuisland en het asielland. Andere dan weer, focussen vooral op de toestand in het asielland. De meest volledige materialen doen een voorzichtige poging om een totaalbeeld te geven.
Onder de noemer: 'zie door het bos nog wat bomen', hebben we uit ons grote aanbod aan de nieuwe displaystand een selectie uit dit aanbod gedaan. In die selectie richten wij de spot op de schitterende dvd: The art of becoming van Hanne Phlypo over 3 minderjarige jongens uit Afghanistan, Syrië en Guinée, die hopen op een stabiele toekomst in Europa. En we zwenken de spot nog eens op het recente boek: Transmigratie van Mieke Schrooten.over een efficiënte aanpak van migrantenstromen.
Wil je de factor invoelbaarheid verhogen dan is er natuurlijk niets beter dan een roman over het onderwerp en dan kun je kiezen uit plusminus 350 in stock
(ps. de attente kijker zal linksonder op de afbeelding de nieuwe displaystand opmerken !)
.