Altijd anders

Altijd anders

Millenium 4


Zowat 11 jaar geleden overleed succesauteur Stieg Larsson. 3 vuistdikke boeken liet hij achter van zijn waanzinnig populaire Milleniumtrilogie. Maar zoals dat gaat met voorbije bestsellers : er moet koste wat het kost een vervolg komen, ook al is de auteur inmiddels overleden. Meestal heeft de auteur dan al een half manuscript volgeschreven dat dan door de zorgen van een collega-rasauteur wordt vervolledigd 'in de geest van de meester'. .
Ook zo is het gegaan met de trilogie van Larsson, die blijkbaar verder dacht dan een trilogie. De eer viel te beurt aan David Lagercrantz,  die naam maakte met onder meer zijn biografieën over Zlatan Ibrahimovic en Alan Turing. Het boek heet : Wat ons niet zal doden. Op 27 augustus is het zover. Dan wordt het boek officieel aan de lezer vrijgegeven.
Opnieuw kruisen de wegen van Mikael Blomkvist en Lisbeth Santander zich in een mijnenveld vol intriges rond het Milleniumtijdschrift. Niets is wat het lijkt. Wordt het een succes als de Trilogie zelf ? Dat valt nog af te wachten. Goed nieuws in elk geval  voor wie de Milleniumtrilogie in één ruk uitlas en dan verweesd achterbleef. Het zijn trouwens niet alleen marketingboys die beweren dat het sowieso een stevig boek is,  meer in elk geval  dan een simpele annex. Dus dat belooft !
Pro-actief zoals we zijn hebben we ons exemplaar al geruime tijd bij de boekhandel gereserveerd. Het zou ons niet verwonderen dat het bij dat ene exemplaar niet zal blijven. Indien je de eerste drie niet hebt gelezen, geen nood, geachte lener. Wij hebben voldoende exemplaren in huis om je desgevraagd  de wereld van Larsson en Lagercrantz binnen te loodsen. Kijk, zoiets doen we graag !