Veilig surfgedrag !






Morgen dinsdag is : Safer-Internet-Day. Elk jaar op 11 februari vraagt De Europese Commissie aandacht voor een veilig en verantwoord internetgebruik, specifiek voor jongeren en kinderen. Als je weet dat Europese kinderen op de gemiddelde leeftijd van 7 jaar al volop op internet surfen is dat zeker geen overbodig initiatief. Het wereldwijde net en dan vooral de sociale media als Facebook, Twitter en Snapchat hebben vaak onzichtbare digitale fuiken.
Zo'n dag is goed om zowel het positieve als het negatieve van ons digitaal bestaan eens op de weegschaal te leggen. Ook wij houden dagdagelijks een oogje in het zeil als de jeugd bij ons het internet op gaat. Meer nog  : binnen onze verruimde opdrachtrol gaan we straks naar een aantal scholen met een concreet aanbod mediawijsheid.
Natuurlijk kan je de bezorgdheid ook geconcretiseerd zien in onze collectie. Voor de jeugd is er o.m. het mediawijze boekje dat we aan elke verontruste ouder willen aanraden : Mediawijs !?: jong en bewust op internet. Zelfs voor de doorgewinterde gebruiker hebben we wat in de aanbieding staan om defensief surfgedrag te bekomen.