2014 en wat daarin staat te gebeuren.




2014 wordt voor de bibliotheek een belangrijk jaar. Doorheen het jaar zullen er een aantal voorbereidingen gebeuren naar de zelf-uitleenprocedure waarmee we hopen van start te gaan in 2015. In 2015 lanceren we dan een nieuw en in de meeste bibliotheken al lang beproefd concept van de gebruiker die zelf verantwoordelijk is voor in- en uitnemen van materialen, gecombineerd met een medewerker die steeds voor assistentie ter beschikking is. In 2015 zouden we trouwens de stap willen zetten naar Delphi, waarbij we streven om jullie vragen, welke die dan ook mogen zijn, gestructureerd te beantwoorden. Maar eerst dus 2014 !
Er komt een nieuwe telaatgeld-regeling, waarbij de boeken 0,10 cent per exemplaar per dag zullen worden aangerekend i.p.v. 0,10 cent per week. Hou dat dus goed in de gaten want voorkomen is beter dan betalen. De uitleen voor de boeken wordt ter compensatie opgetrokken tot 4 weken i.p.v. 3 weken.
Ook de communicatie van de bibliotheek naar de gebruiker toe gaat veranderen in de loop van 2014. Nu versturen we nog brieven bij reserveringen en rappels. Uit besparingsoverwegingen en om het milieu tegemoet te komen gaan we voortaan mailing toepassen i.p.v. briefcorrespondentie. Het is daarom interessant om je mailadres even te checken en zo nodig aan te passen bij het tabblad op de catalogusmodule verleng/mijn bib. Je kan ook ten allen tijde je gegevens laten aanpassen bij ons aan de balie. Zo ben je zeker dat je verwittigd wordt als het nodig is en zo vermijd je ook meteen portkosten. Is er immers geen mailadres dan wordt standaard een brief verstuurd met portkosten ten laste van de gebruiker.