Als de app. uit de mouw komt.



Iedereen die met een smartphone, tablet of... phablet werkt, weet het : apps zijn het nieuwe goud ! Voor wie hier nog niet aan toe is : apps zijn kleine computerprogramma's die draaien op nieuwe mobieltjes en tabletcomputers. Er zijn er inmiddels al duizenden van, verspreid over de verschillende types dragers die er momenteel op de markt zijn. We breken er bij ons ten huize al het hoofd over welke boekenapps de bib in huis moet hebben als de tablets bij ons in de zeer nabije toekomst hun intrede doen.
Auteurs Heleen van Royen en Joost Zwagerman hebben alvast een app. Er is Timo en het toverstokje, opvolger van Timo en het toverboek binnen de Nederlandse app-store. Maar wellicht het mooiste voorbeeld van hoe een app. lezen op een hoger en vooral interactief niveau kan brengen en het boekgevoel kan intensifiëren is zeker en vast : Alles ruikt naar chocola. Zelfs de blaadjes vergelen naarmate je langer en langer leest...
Ook de bibliotheken blijven niet aan de kant staan. Nu al wordt stevig ingezet om de speerpunten van de bibliotheek, namelijk de bibportalen en catalogii in apps te gieten. Apps zijn er in alle soorten en gewichten. Het tijdschrift Clickx, bij ons aanwezig op de bovenverdieping, doet nu en dan eens een voorstel van selectie uit het aanbod en om alles eens rustig op een rijtje te zetten kochten we voor jullie : Apps, alles over uitgeven op mobiel en tablet van Van Ittersum Dirkjan en Hèt androïdboek, apps, tips en trucs voor smartphones en tablets, van Gerrits Pascal. Voor de bolleboos hebben we een basiscursus apps. ontwikkelen. Tik gerust eens app, androïd... in de catalogus en kijk hoe we jou kunnen helpen.