School is cool, maar vakantie misschien toch nog ietsje cooler ?
Eindelijk vakantie, eindelijk eens doen waar we zin in hebben !
Voor veel scholieren en studenten mag het wat minder hard, tenzij op de vele festivals die al bezig zijn. (??)  Wie met brio of ook met minder brio is geslaagd, onze hartelijkste felicitaties ! Wie jammer genoeg met herexamen zit, kop op. Het zal wel lukken.
Voor alle ouders waren het eveneens spannende tijden. En ook op professioneel vlak mag de riem even los, met een welverdiende congé voor de deur of reeds achter de deur. Onze afdeling reisgidsen krijgt het deze weken hard te verduren met al die verre- en dichtbijvakanties. Ze kan ons insziens niet genoeg geplunderd worden, want daar is ze uiteindelijk voor opgezet. De thuisblijvers kunnen ook onverminderd op onze sympathie blijven rekenen. Voor de jeugd is met de musea een nieuwe aktie Vlieg opgestart, de collectie strips van o.m. F.C. De Kampioenen en Kiekeboe is compleet vernieuwd ! Voor de volwassenen is er een nieuwe lading splinternieuwe fictie en strips binnengekomen met voor elk wat wils. Met de maand van het spannende boek zou je een moord doen om je toch maar even te kunnen afzonderen met een thriller in een strandstoel, een bankje in de zon of als het even tegenzit in een knusse hangout binnenshuis. Lekker relaxen kan natuurlijk evengoed met een leuke film of een sfeervolle cd.
Een aanrader voor iedereen is de tentoonstelling van 1 tot 13 juli in de beide zalen van de bib : Vlamigrant ( in samenwerking met 11 julicomité en Vtb-kultuur ).  Het is een prachtig gestoffeerde expo, een ware tijdreis die je laat zien hoe- in tijden toen er nog van geen echte vakantie sprake was- Vlamingen om den brode andere oorden moesten opzoeken.
Dàt en nog veel meer hebben we 'in huis' om je vakantie weg van huis of in en om het huis leuk te maken. Onze openingsuren tijdens de vakantie blijven gewoon dezelfde. Wij gaan op vakantie, de bib niet !