Impressies van de jeugdboekenweek 2010




In de jeugdboekenweek extra large van 13 tot 28 maart werden de Izegemse kinderen op een leuk programma getrakteerd. Het begon allemaal op 27 februari toen de hemel boven de markt niet langer grijs bleef maar plots alle kleuren van de regenboog zag toen 126 kinderen hun ballon met wedstrijdkaartje aan de wind vrijgaven. Van die 126 wenskaartjes met elk een kinderrechtenwens kwamen er 27 per post terug, goed voor een extra boekengeschenk per deelnemende klas. De verste ballon geraakte tot in de Ajuinstad Aalst ! De in het oog springende wensen werden door ons genoteerd op een klein charter.
Op 10 maart bracht illustrator Martijn van der Linden de 6de leerjaars de knepen van de illustratietechniek bij en boeide zo’n 100 leerlingen.160 leerlingen kregen daarop op 15 maart een muzikaal voorleesmoment uit het boek ‘Cheffie is de baas’ voorgeschoteld.
Top off the bill was zeker de luisterbus. Leerlingen van het vierde waren één en al oor voor Selle de Vos die een geheel voor dit doel beschilderde touringcar als decor gebruikte voor zijn voorleessessies. Dit keer zullen de verhalen niet zijn gelezen als een trein maar als een bus. Ondertussen bleven de rondleidingen voor de kleutertjes gewoon doorgaan.
Op donderdag 25 maart werd met een hapje en een drankje de jeugdboekenweek passend afgesloten.
Zo’n 700-tal kinderen weten nu alleszins dat zij een recht hebben op boeken. Daarvoor zal de bib blijvend garant staan.
Met dank aan alle medewerkers en participanten.