Ballonnen voor kinderrechten


In het kader van de jeugdboekenweek, een veertiendaagse eigenlijk van 13-28 maart 2010, ontplooit de bibliotheeksektor weer tal van activiteiten. Met 'kinderrechten' en meer specifief het recht op boeken wordt gefocust op een thema dat het verdient om wat beter in de schijnwerpers te staan. Ook in de Izegemse bib wordt rond deze rechten heel wat gedaan met o.m. de komst van de luisterbus, Martijn van der Linden en een Zamzamopvoering van Cheffie is de baas. Zie de site !
Om dit allemaal feestelijk in te zetten lieten zaterdagvoormiddag op het pleintje voor de bib zo'n 150 leerlingen van vijfdes en zesdes massaal ballonnen in de lucht met een kaartje. De deelnemende klassen ontvingen een boekenpakket uit handen van Nadia Staes en Frank Duhamel, schepenen van de stad. Een teruggestuurd kaartje kan een extra boek opleveren voor de klassen. Hou dus uw tuin in de gaten.
Om alvast het goede voorbeeld te geven werd ons bibliotheekreglement met rechten en plichten van een fluo kinderjasje voorzien.