Mediargus

Ja, misschien is dit niet het uitgelezen moment om dit item onder de aandacht te brengen met die zalige schoolvakantie voor de deur. Dan is het een tip voor het volgende schooljaar alvast. Al spreekt hetgeen dat we nu even highlighten zeker en vast een ruim publiek aan.
Wist je dat de bib een digitaal archief van miljoenen krantenartikels bijhoudt ? Het ding noemt Mediargus. Mediargus is een digitale persdatabank die de artikels van alle Vlaamse kranten, enkele magazines en het persagentschap Belga online ter beschikking stelt. Het volledige archief bevat alle nationale én regionale artikels zowel uit "de krant van de dag", als uit de laatste jaargangen. Voor actuele onderwerpen is dit het neusje van de zalm. De Izegemse bibliotheek biedt dankzij haar abonnement haar bezoekers gratis de kans op een snelle en gebruiksvriendelijke manier informatie uit de pers op te zoeken en correct over te nemen. U vindt Mediargus op de 6 internetcomputers aan het computereiland in de leeszaal.
Zoeken in Mediarugus is éénvoudig en doeltreffend. Even vertrouwd raken : zie het filmpje op Youtube, dat jammer genoeg wat last heeft van 'flou artistique'. Daarom gaat nog altijd niets boven het zelf proberen. Kom gerust eens langs voor 'the real thing', ook tijdens die lange vakantie.