De echte Napoleon.

 


En daar komt al onze eerste post voor 2024! We beginnen alvast met een kraker van jewelste. 

De film Napoleon gezien tijdens de dagen? Of staat hij nog op het verlanglijstje? Spectaculair en mooi in beeld gebracht is de film zeker. Maar is hij ook waarheidsgetrouw? 

Napoleon is altijd een omstreden figuur geweest, en niet alleen voor de Fransen. De terugblik op zijn leven balanceert tussen verafgoding en verguizing; voor de één een militair en politiek genie, voor de ander een massamoordenaar. In elk geval heeft niemand, tenzij Hitler dan, meer boeken over... achter zijn naam staan. 

Onze catalogus heeft 147 hits wanneer de naam ingetikt wordt. Dit zijn dan papieren boeken, e-boeken en dvd's over de gewezen keizer van Frankrijk. Je zal zien dat de boeken van Johan op De Beeck en Bart van Loon hierin oververtegenwoordigd zijn. Beide auteurs schrijven waarheidsgetrouw en heel toegankelijk. Beide aanraders dus om de echte Napoleon beter te leren kennen. 

Intussen zijn er ook een paar nieuwe en interessante boeken verschenen over de keizer en zijn entourage. Als die een meerwaarde of een nieuw inzicht bieden, nemen we daar zeker een optie op. Alvast veel leesplezier in 2024!