Door een roze bril


 

Welke kleur is trendy? Veel kans dat je nu volmondig roze antwoordt. Helemaal correct! Van de broek van Gustaph tot de film Barbie, lijkt roze wel de kleur van de planeet geworden. Al is de toestand van die planeet zelf niet meteen rooskleurig. 

Nu, ja, het fenomeen Barbie, gaat al decennia mee. Nog voor ze ontpopt was tot een filmster steelde Barbie en haar hofhouding al de harten van menig kind. De pop werd een merchandising-hit en haar plastieken leven een succesformule. Blijkbaar zijn de films Barbie en Oppenheimer nu de kaskrakers in de cinema. Het verschil kan niet groter. Toegegeven, dat alomtegenwoordige roze heeft één onmiskenbaar voordeel: de roze bril kan nu voor eventjes aan de kant.

 Ook wij hebben heel wat roze in de aanbieding. De zoekterm Barbie levert alvast 35 hits op in de catalogus, gaande van dvd's, cd's tot boeken. Wie alle geheimen van Barbie wil te weten komen, raden we 50 jaar Barbie in beeld van Jennie d'Amato aan. Barbie is sinds het verschijnen van dit boek alweer 14 jaar ouder, maar rimpeltjes en kraaiepootjes? Nee hoor.