Had je nog willen wandelen?

 


Wandelen. In coronatijden hebben de meeste mensen deze ontspannende en low-cost buitenactiviteit weer ontdekt. We zagen de boeken over wandelen, dichtbij en veraf, vlotjes uitgeleend worden. En blijkbaar duurt de hype, want nog steeds blijven boeken met wandeltips flink gegeerd. De collectie is dan ook recentelijk grondig aangevuld en vernieuwd. De Julien Remoortere-boeken blijven nog wel even staan. Nobless oblige, nietwaar. Maar bijkomend kwamen er splinternieuwe wandelboeken van Vlaanderen, Wallonië, de Ardennen...

Omdat er velen onder jullie ook nog eens graag flirten met de grens, kochten we ook heel wat nieuwe wandelgidsen over de buurlanden, de grote routepaden en de diverse pelgrimsroutes. Alle nieuwigheden ontdek je natuurlijk het best via onze catalogus. Ook inzake de spirituele en filosoferende beleving van wandelen, hebben we nog een paar mooie exemplaren binnengehaald, onder andere het innig mooie Wanderlust van Rebecca Solnit.

Heel binnenkort  voegen we hier nog de nieuwste van Raynor Winn : Landlijnen, aan toe. Winn, bekend van onder meer de bestseller Het zoutpad, gaat weer het pad op met haar echtgenoot. Dit keer verkennen beiden de Cape Wrath Trail, de zwaarste wandelroute in Groot-Brittannië. Opnieuw levert dit prachtige natuurbeschrijvingen op, die ons doen beseffen dat we maar één natuur hebben waarvan wij integraal deel van uitmaken.

P.S.een kleine quiz? Van welke auteur hebben we onze titel ontvreemdt?