Wegdromen noemen ze dat...


Zondag 27 juni is hij begonnen: Pat Donnez op Klara, aan zijn meanderende pelgrimstocht. Zondag 29 augustus komt hij op zijn fictieve eindbestemming aan. In tussentijd lopen we met hem beruchte en uitdagende, godsdienstig geïnspireerde, profane en  mythische pelgrimstochten af, van de Santiago-routes tot de GR-5. Ondertussen krijgen we de gedachten van even mythische auteurs voorgeschoteld, beluisteren  we schitterende klassieke muziek en classics uit diverse muziekgenres als jazz, rock, blues... En dat allemaal in onze luie zetel bij het raam. 15 augustus is het de beurt aan de onovertroffen Jack Kerouac. Met zijn roman On the road beschreef Kerouac zijn avontuurlijke reis op de route 66. Het werd de bijbel van de beat-generatie en het lijfboek van iedereen die vrij en ongebonden wilde leven en reizen. 

Goed gezien van Klara, want 'wat kan je doen als je ver wilt reizen en toch in je kot moet blijven'... en het ondertussen buiten pijpenstelen blijft regenen?. Wil je meer, dan kan je uiteraard verder in de bib, want niet alleen voor de jeugd is de bib, deze zomer (?) een bestemming bij uitstek.  Geïnspireerd of misschien wel geïntrigeerd door boeken en muziek uit de reeks? Kom die dan gerust verder ontdekken of herontdekken op de Grote Markt 20. 

Afspraak 1: Elke zondag, 10 weken lang, van 10 tot 12 uur via Klara, klara.be en de Klara-app. Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app en daarna nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app. Vermoedelijk zal van de reeks, naar goede gewoonte ook nog wel een podcast worden gemaakt.

Afspraak 2: Tijdens onze openingsuren en soms ook daarbuiten als het een e-boek uit de cloud betreft.