Van Boekstart tot KJV.



Zaterdagvoormiddag 18 mei was het druk in de bib. Er was de jaarlijkse uitreiking van de leesdiploma's Kinder- en jeugdjury, met aansluitende receptie in de Plantijnzaal èn het Boekstartmoment in de Jeugdafdeling van de bib. De Izegemse jeugdjury koos, net als over gans Vlaanderen, voor de 31ste keer de beste jeugdboeken van het afgelopen juryjaar. Dit werden onder meer, verdeeld over 4 groepen: De keukenprins van Mocano, van Mathilde Masters, De oorlog die mijn leven redde van Kimberly Brubaker-Bradley, Oorlog in een koffer van Berti persoons en Cel 7 van Kerry Drewery. Voor hun inspanningen kregen de jonge lezers uit handen van de schepen van Cultuur Kurt Himpe een welverdiend leesdiploma. Sta ons toe, om via deze wijze ook de begeleiders van de leesgroepen te bedanken voor hun gedreven inzet.

Naast het KJV-gebeuren stond ook de Boekstartdag op het programma. Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. In de praktijk geven  Kind & Gezin in samenwerking met Iedereen leest en de bibs, ouders van jonge kinderen op verschillende momenten tijdens de voorschoolse leeftijd een boekenpakket en informatie over voorlezen en de bibliotheek cadeau. Heb je op eender welke manier een bon ontvangen van Boekstart.be,  bijvoorbeeld via Kind & Gezin, dan kan je met die bon bij ons langskomen om, helemaal gratis,  zo'n starterspakket met  onder meer 2 boekjes erin in ontvangst te nemen. Dit kan, maar dat hoeft niet meteen,  een perfect kennismakingsmoment met onze bib en ons aanbod zijn.
Het Boekstartmoment werd opgeluisterd door een leuke activiteit  met het Tiktak huisje door kleuterleidster Heleen. (zie filmpje)