Catalogus opgepimpt.




De bedenkers van de webcatalogus zitten niet stil. Steeds zoeken zij naar middelen die ons het gebruik van de landingspagina, annex catalogus gemakkelijker maken. De veelgebruiker zal al wel bemerkt hebben dat er al een aanzet was gegeven met andere kleurtjes, een strakker lettertype en extra functionaliteiten in de header bovenaan de cataloguspagina. Nu zal het uitklapvenster waar je kan zoeken op catalogus of krantenarchief ook de link naar de provinciale bibliotheken bevatten. Handig mochten wij een bepaald materiaal niet in ons bezit hebben en beter omdat je meer weet waar je je zoekopdracht begint. Na een opzoeking die 5 of minder resultaten geeft kan je bovendien ook al in de provinciale catalogus terecht. Handig is de nieuwe functionaliteit : Zoek in je buurt, waarbij je kan zoeken in de 10 dichtstbijgelegen bibliotheken mocht een werk bij ons niet in de collectie zijn of uitgeleend.
Misschien wel leuk om weten ook is dat je nu via 'Mijn Bibliotheek'  voortaan je eigen uitleenhistoriek kan bekijken. Altijd interessant om te weten wat je al gelezen hebt.
In de toekomst komen er nog meer nieuwigheden, zoals de toepassing van autocomplete. Zo krijg je, als bij Google, bij het ingeven van een zoekterm automatische aanvulling, correctie en/of suggesties. Meer kans op treffers dus !