Zeg het met magneetwoorden !

Jeltje


Binnenkort is het weer gedichtendag. Tijd om de poëzie weer de plaats te geven die haar toekomt. De Izegemse bibliotheek doet elk jaar weer een inspanning om de dichters een hart onder de riem te steken. Dit keer nemen we het peterschap op van het optreden in de Leest van Dimitri Verhulst en het Ensor Kwartet (30 januari/20 uur), nodigen we op  zaterdagvoormiddag 1 februari in de bib zelf Philip Hoorne uit en werken we voor de jeugd met een Poëtische Verhalenkist ( bib 29 januari 14 u). Voor meer info zie scribd.

Maar waarom zou je het lezen van gedichten beperken tot de bewuste dag zelf ? Door het jaar heen schuimen we de poëziemarkt af om het beste van het beste in onze rekken te krijgen. Waarom ook niet eens experimenteren met je smartphone of tablet ?  Je kunt het natuurlijk altijd eens proberen via sms. Een smshaiku waarom niet ? Wil je  echter echt indruk maken op iemand die je wel ziet zitten, stuur haar of hem dan een liefdeskwatrijn via een app .! Toegegeven op de Nederlandstalige markt is er niet zoveel aanbod. Toch hebben we er een paar gevonden, die bruikbaar kunnen zijn zoals Poëzie-apps en de Plint app.

Wil je er zelf ééntje maken dan kan je nog altijd werken met magneetwoorden. Magneticpoetry stelt je een aantal woorden voor die je naar hartelust kan combineren, ook met nieuwe die je toevoegt. Met magneticpoetry (refrigerator poetry) ben je wel in het Engels bezig maar de liefde verstaat toch alle talen, of niet soms ? En raak je niet klaar met je eventuele vertaling voor gedichtendag dan heb je nog altijd respijt tot 14 februari. Te bewaren in de ijskast !