Ook gij verlangt nette cd's !





Het is een formidabele schijf : de nieuwste van Flip Kowlier ! Zijn cirque heeft naar verluidt qua opname heel wat mogen kosten en dat valt te horen. De Londense studio's en geluidsingenieurs hebben  meer dan hun best gedaan. Cirque is dan ook een concept-cd met klasse. De link tussen het circus dat moet vechten om te overleven en de muziekindustrie, die het ook steeds maar moeilijker krijgt, is als het ware in de cd meegeperst.
In een paar recente interviews maakte Kowlier bekend hoe hij aan het idee gekomen is. Een bezoekje aan het circus met zijn zoontje bracht de lamp aan het branden. Maar 'wie gaat er nog voor de cirk betalen ?, verzucht Kowlier in een artikel uit de Standaard. Wij hopen velen, want het is een klein meesterwerkje dat volkomen terecht bij Radio 1 verleden week cd van de week mocht zijn.
We weten dat we ons niet aan koopadvies mogen wagen, maar in deze pakjestijd... onder de boom... !!??
Pittige detail hierbij is dat de bibliotheek van Izegem, door tussenkomst van de producer, bij de totstandkoming van dit muzikaal briljantje, een rolletje heeft gespeeld. Op de inleg en het boekje bij de cd, vind je allerlei rare boodschappen : een stempel van de bib en een archiefstempel met daarop : 'ook gij verlangt nette boeken...' Een stempel uit de oude doos die vlotjes gehanteerd werd toen de bib nog in de Papestraat huisde. Niet te verwonderen dat allerlei collega's uit het bibliotheekmilieu nu danig in de war zijn met hun eigen etikettering. Zeg nu nog dat we niet aan subtiele marketing doen !