Vroeg geboekt succes !



In één van de vorige blogberichten gaven we al mee dat de boekensector altijd maar ingenieuzer en ingenieuzer wordt inzake boekmarketing. Iets wordt soms al de hemel ingekatapulteerd vooraleer het een publiek heeft bereikt. Zo ook met het romandebuut van Dimitri Casteleyn : de verjaardag. Alles wijst erop dat 'de verjaardag' een zomerhit aan het worden is, volgens uitgever Rudy Vanschoonbeek. Cijfers worden voorgelegd om het succes hard te maken. Youtubefilmpjes gepresenteerd met een voorstelling van het boek, een trailer (van Martijn D'haene nota bene) en zelfs interviews met Wouter Deprez en Lisbeth Imbo.
Ook de inhoud van het boek 'heeft veel links met actuele thema's zoals overbevolking, illegaliteit, de mogelijkheden van virologie en last but not least kelderkinderen.' (dixit de uitgever). Een boek dus op het lijf van de tijd geschreven. Of dit wel zo'n goeie evolutie is durven we in onze stoutste momenten wel eens te betwijfelen. Al hebben we die gelukkig niet zo vaak.
We hebben het boek in elk geval besteld. Aan ons hooggeacht lezerspubliek om het debuut naar waarde te schatten. Wie zich geroepen voelt, kan desgewenst een clipje met zijn of haar eerlijke bevindingen op youtube plaatsen.