Je bent wat je eet...



Over voeding is er weer heel wat te doen geweest de laatste tijd. Het recente paardenvleesschandaal of het besmette maïs in het veevoeder doen opnieuw heel wat vragen rijzen omtrent de zuiverheid van onze voedselkringloop. Wie herinnert zich nog de vogelpest of het dioxineschandaal ? Hoe we omgaan met dieren is vaak een indicatie van hoe we ook omgaan met ons voedsel. 
In het licht daarvan hebben onze jeugdverantwoordelijken 'ingepikt' op een recent filmpje in 'Iedereen Beroemd', waarin het tragische lot van de legbatterij-kip belicht wordt. De kippen die het redden zien er letterlijk en figuurlijk gepluimd uit, zodat een paar goeie harten zich over hun lot hebben ontfermd en nu volop jasjes breien zodat de beestjes van een warme oude dag kunnen genieten. In de gang van de bib staat een standje over de organisatie. Bij het 'Red een legkipprojectje' hoort ook een boek : Isabel en Annabel in de sneeuw, bedoeld voor 8-jarigen.
Uiteraard zijn we er als de kippen bij om ook wat aandacht te vragen voor onze ruime collectie over  voedingsgewoonten in het algemeen. Zo kan je niet voorbij het boek van Frans Kok : Gezond eten, gewoon doen of Fatsoenlijk eten van Karen Duve. Struin gerust door onze rijke collectie en je zal zien dat wij jullie een verantwoorde een smaakvolle keuze kunnen aanbieden.