Gorillas in the mist

"De onzichtbare gorilla' is één van de opmerkelijkste psychologische tests van de afgelopen vijftien jaar. De bedenkers, de psychologen Christopher Chabris en Daniel Simons, hebben in een boek hun bevindingen uitgewerkt. Zes hoofdstukken lang verneem je dat ons brein en onze waarneming ons voortdurend in de luren leggen....Elk hoofdstuk van dit boek is een oorvijg voor onze zelfgenoegzaamheid. Het ware drama is dat er weinig aan te doen valt. Onze aandacht kan maar een beperkt aantal balletjes tegelijk in de lucht houden. Hoe meer we ons op iets concentreren, hoe minder oog we hebben voor de rest. Dat gejuich over multitasking moet nu maar eens ophouden. " Aldus een spraakmakend artikel in DSL

De onzichtbare gorilla is maatschappelijk relevant, een werkstuk dat je met open mond uitleest. ‘Ga er minder snel vanuit dat je alles ziet wat er te zien valt.', dàt is de boodschap.
Nadat we dat allemaal hadden gelezen en het filmpje hadden bekeken, wisten we het zeker. Dit boek was een must voor de collectie en mocht ons intelligent lezerspubliek niet onthouden worden.
Ga vanaf nu dus op zoek naar de Dian Fossey in jezelf.