Ondertussen in de bib...





Het zijn hectische en onwezenlijke tijden. Het jaar 2020 zal in menig opzicht voor eeuwig in ons geheugen gegrift staan onder de noemer rampjaar. Wie had gedacht bij het mekaar achteloos gezondheid toewensen rond het jaareinde dat precies deze wens zo'n belang zou kennen? Bij ons is het momenteel zoals bij elke organisatie trouwens: vooral experimenteren. Open, niet open, half-open? Toen we net bijna  de fase van de sluiting bij de implementering van het nieuwe besturingssysteem ingingen, kwam covid -19 aan de deur kloppen. Personeelsleden gingen van thuis werken, kwamen in de belservice naar kwetsbare ouderen en sommigen werden op technische werkloosheid geplaatst. Voor de blijvers op de dienst volgden de uitdagingen elkaar op en was het soms improviseren. Het nieuwe systeem moest ingestudeerd en ter plaatse getest worden. De  permanentie van telefoon moest gegarandeerd blijven en de correspondentie via de brievenbus en de ingeleverde materialen via de inleverbussen afgehandeld. En daar middenin kwam dan de opstart van de afhaalservice. Sinds de maand dat die er is, hebben een goede 700 mensen hier al gebruik van gemaakt. Zeker tot tenminste 8 juni zal de actie verlengd worden en vanaf 23 mei ook op zaterdag. Voor concrete info hieromtrent verwijzen we graag naar onze website.
Hectische tijden, inderdaad, ook door het feit dat communiceren in de huidige omstandigheden ook niet vanzelfsprekend is, met enerzijds het nationale nieuws met de berichtgeving vanuit de crisisraad en anderzijds de voorgestelde maatregelen vanuit de lokale overheden. Noch voor de lener, noch voor ons  is  het steeds duidelijk wat en wanneer iets kan en wat niet. Het enige wat we dan ook kunnen doen is onze informatiekanalen telkens opnieuw updaten en jullie verzoeken die goed op te volgen, want wat in het nationale nieuws komt strookt niet altijd met wat er lokaal ingevuld wordt.
Maar het moet gezegd: het doet ons warm aan het hart dat zoveel mensen op ons rekenen en onze werking missen. Daarom hopen we ook met jullie dat alles vlug weer in zijn gewone plooi mag vallen, en we weer jullie huis van vertrouwen en  jullie tweede living kunnen en mogen zijn, zoals we altijd al min of meer waren.