Wat schikt gij te doen, vandage ?



Het heeft lang geduurd, maar het resultaat mag gezien worden : Het Lijsternest, de woning van auteur Stijn Streuvels, is volledig gerenoveerd en gerestaureerd. De Provincie heeft de woning weer open gesteld voor het publiek.Ook de rondleidingen zijn digitaal opgepimpt. Bovendien is zij ten dele schrijversresidentie geworden. Schrijvers wonen er bijgevolg een tijdje om aan een nieuw boek te schrijven. (Zie foto : Anne Provoost )
Om het project meer aandacht te laten krijgen en vooral om een oudere schrijversglorie weer glans te geven, lanceert het schrijvershuis een leuke wedstrijd en vraagt hiervoor onze medewerking. Waar wij, als behoeders van een zekere traditie, niet neen konden op zeggen.
Ga vanaf vandaag op zoek in onze bibliotheek naar de boeken van Stijn Streuvels en bekijk de wereld door de ogen van deze bijzondere schrijver (1871 - 1969). Speel mee met de wedstrijd en win als hoodprijs een boekenpakket. Zoek het masker met de vraag en de Streuvelspancarte met het antwoord in de bib! Mail het juiste antwoord voor 15 augustus 2015, om 12 u naar lijsternest@west-vlaanderen.be. Vermeld naam + adres en telefoonnummer en win!
Altijd leuk tijdens een moment van zomerse verveling en het masker kan desgewenst en met enige verbeelding nog voor andere doeleinden later op het jaar gebruikt worden. Voor wie trouwens eens vooraf wil zien hoe het pand is gerenoveerd, kan alvast grasduinen in een nieuwe uitgave van de Provincie over Het Lijsternest. Je krijgt er gratis wat historiek bovenop.


Voor meer info over de literaire werking van Het Lijsternest: Streuvelshuis & schrijversresidentie, bezoek www.streuvelshuis.be en https://www.facebook.com/Streuvelshuis