Een nieuwe digitale voordeur !







Trouwe klanten van de bib en frequente bezoekers van de webcatalogus zullen het al gemerkt hebben : het gaat tegenwoordig hard vooruit in de bibliotheeksector, om niet te zeggen : in sneltempo.  De vernieuwingen volgen elkaar holderdebolder op. De webcatalogus met de zogeheten woordenwolk, was al een merkwaardige vernieuwing èn verbetering. Je kon voortaan onder meer van thuis uit zien of wat je wenste al dan niet beschikbaar was in de bibliotheek en zo ja, uitgeleend of niet. Je kon zaken verlengen en reserveren. De bibliotheek op klikafstand !
Vervolgens werd de 'verleng-reserveer' module omgeturnd tot 'Mijn Bibliotheek' met een profielfunctie die via de selectiemogelijkheid catalogus/krantenarchief extra's aanbiedt zoals inzage in het volledige krantenbestand, minus twee dagen. Bovendien zullen aan dit profiel mettertijd nog meer extra's verbonden worden zodat de bibliotheek aan huis heel realistisch wordt.
Nu is de catalogus sedert een paar weken een heus portaal geworden waarbij het verschil tussen website en catalogus op het eerste zicht minimaal is geworden. Het portaal oogt niet alleen mooi maar bevat daarenboven een aantal praktische features zoals de coverflow van aanwinsten. Het kan misschien voor sommigen een beetje te rap gaan  dit alles, maar positief aan de opeenvolgende vernieuwingen is alvast dat de bibliotheekwereld duidelijk met de tijd meegaat.