De Rode Duivels gaan naar Brazilië en al wie reals heeft die gaat mee !




De Rode duivels gaan naar Brazilië. Wie het nu nog niet weet, woont waarschijnlijk op een andere planeet. De marketing rond de Belgische voetbalploeg rolt als een sneltrein doorheen de media. In elke supermarkt en op elke straathoek word je geprikkeld door gadgets en reclame rond de duivels en dit met haast duivelse verkoopstechnieken. Op tv hebben de jongens van Wilmots zelfs een eigen programma. En de matchen zijn nog niet eens begonnen !
We gunnen  sportief België van ganser harte de hoogdagen die er aan komen en hopelijk gaan ze het daar in Brazilië letterlijk en figuurlijk ver schoppen. We gaan duimen en supporteren en stiekem hopen we op een  HALVE finale Nederland-België. Dat zou pas een duivels genoegen zijn (?)
Om al die voorpret nog een beetje op te drijven hebben we alvast onze collectie in wat duivelse kleuren gehuld. Voor de believers hebben we : F. Collin : De Rode Duivels 1900-2014 en De weg naar Brazilië van Sander Van den Broecke. Voor de realo's hebben we : Waarom Belgie (geen) wereldkampioen wordt van Herman Brusselmans. Al heeft Brusselmans dit keer, dat hopen we toch, (on)gelijk.


Nee, bij ons geen sticker- en gadgetgeweld maar echte informatie ! We trachten intussen zoveel mogelijk ons hoofd koel te houden en onze beide voeten op de grasmat.