Een reeks van stand.



Morgenavond begint op Eén de tweede reeks van Downton Abbey. Dit Engelse kostuumdrama kaapte onlangs een aantal  Emmy's weg als beste televisieserie. De serie is van de hand van Julian Fellowes en heeft een cast met daarin o.a. Hugh Bonneville en Michelle Dockery.
Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van een Brits kasteeldomein vóór, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. Het is een mythische plek waar emoties en verlangens van heren en dames van stand, butlers, kamerheren, dienstmeisjes en kokkinnen elkaar kruisen. Het  'estate'  is een ruimte in tijd waar ieder zijn plek kent : een thuis voor iedereen. De tweede reeks is ook dit keer tot in het detail begeleid door historici en belooft alweer een juweeltje van cinematografisch raffinement te worden. Wie reeks 1 miste, kan bij ons in de dvd-afdeling terecht. Trouwens reeks 2 is ook reeds besteld.
Wie verzot is op klassereeksen over de Engelse klassenmaatschappij kan bij ons nog meer vinden : Gosford Park, The duchess of Duke Street en het wat oudere Upstairs, Downstairs. Een belletje volstaat.