Robby en de Sint


Morgen is het 6 december en als de timing goed zit, krijgt dan al wie braaf en zoet geweest is lekkers en speelgoed van de Sint door de schouw geschoven. Althans, zo zou het moeten zijn. In tal van gezinnen kan de goedheilige evenwel niet brengen wat de kinderen zo graag hadden gewenst. In zo’n gezin woont Robby, uit het boek van Kolet Janssen en Klaas Verplancke. Robby ziet in de etalage van de speelgoedwinkel een hijskraan die hij zo graag wilt. Waarom gaat die wens niet in vervulling en krijgt Robby sokken van de Sint ?


‘Een dag met Robby’ wil kinderen meer bijbrengen over armoede en uitsluiting ; hoe kinderen uit bepaalde gezinnen het in alles met minder moeten doen, zelfs bij gaven van de goede man.

Bij het boek hoort een prachtige handpop die in de kleuterklas kan worden gehanteerd om het inlevingsvermogen in het verhaal te stimuleren. Het Robby-boek met bijhorende mascotte kan via de bib uitgeleend worden. Robby heeft trouwens een toffe webstek met vooral veel kleurplaten. Zeker eens een kjkje op nemen.