Opbrengst boekenverkoop voor sociale projecten




Op de beheerraad van 12 mei ll. beslisten de beheerders de opbrengst van de tweedehands boekenverkoop (2064 EUR) te schenken aan twee sociale projecten. De ene helft van het bedrag ging naar de vzw Askovi die steun biedt aan mensen zonder papieren in de vele moeilijke momenten die zij meemaken. Door te werken rond diversiteit, door het opstarten van vormingsinitiatieven en door positieve ervaringen te delen proberen zij de inburgering van deze nieuwe Izegemnaars daadwerkelijk te verstevigen.

De andere helft ging naar het JAC Midden West-Vlaanderen dat met deze steun actiever contact wil met jongeren buiten de puur schoolse context. Onderzoek wijst immers uit dat men kwetsbare jongeren vooral "outreachend" moet proberen te bereiken, met tools en methodieken die bij hun leefwereld aansluiten.

De prijzen werden overhandigd op de "leesdiploma-uitreiking" van de Kinder- en Jeugdjury.
Het geheel werd opgeluisterd door enkele leerlingen uit de klassen Woordkunst onder leiding van Bart Cafmeyer. Ze leverden een schitterende prestatie maar vooral de persiflage "Piet Huysentruyt in het Hongaars" was grandioos.