Good tidings, bad tidingsRecentelijk veroorzaakte de grootste financiële crisis sedert de jaren 20 van de vorige eeuw, een nooit geziene schokgolf doorheen de geglobaliseerde economie. Banken gingen over kop, overheden moesten in allerijl tussen komen en de belastingbetaler dreigt een vloedgolf van belastingsmaatregelen over zich heen te krijgen.
Wie de actuele economische commentaren leest, komt vaak in een mist van tegenstrijdige berichten terecht ; bij de ene gaat alles weer prima, bij de andere hebben we het dieptepunt van de crisis nog lang niet bereikt.
Wie het 'wat, hoe, waarom en wat nog', allemaal even rustig op een rijtje wil hebben en daartoe even de tijd kan nemen (misschien iets voor de periode die er aan komt), hebben we een mooie referentiecollectie op de plank ( tip ! : tik hierbij de zoekterm 'financiële crisis' in onze catalogus in). Om de situatie dichter bij huis te begrijpen raden we u o.m. De kloof : hoe de breuk tussen Belgen en Nederlanders Fortis fataal werd van Piet Depuydt aan. Erg verhelderend !